Pozivamo Vas na predavanje 27. rujna 2019

Pozivamo Vas na predavanje “Žudnja kod ovisnika”

koje organizira Zavod za javno  zdravstvo Istarske županije. Predavanje ce se održati u petak, 27. 09. 2019. g. od 12:00 – 14:00 sati, u sali Belica, hotela Park Plaza Histria, Pula.

Cilj predavanja je približiti liječnicima i ostalim stručnjacima problem ovisnosti i pojavu žudnje kod pacijenta. Kroz predavanje, razjasnit će se koliko žudnja može utjecati na osobu i na njegov  život te koliko  ga može promijeniti. Ova tema odabrana je zbog toga jer je važno za stručnjake koji rade s ovisnicima razumjeti žudnju i volju koju osjećaju ovisnici, te naučiti nositi se sa žudnjom kod svojih pacijenata.

Gost predavač bit će prof. dr. sc. Ante Bagarić, psihijatar, subspecijalist psihoterapeut, te subspecijalist adiktolog, koji je stalni sudski vještak iz psihijatrije. Od osnivanja, 1996. godine, voditelj je Odjela za liječenje ovisnosti Klinike za psihijatriju Vrapče. Osnivač je i voditelj prvog programa za liječenje ovisnika o kockanju i internetu. Član je stručnih društava za kliničku psihijatriju,  psihoterapiju,  forenzičku  psihijatriju,  alkoholizam  i  druge  ovisnosti. Do sada je objavio više od sto znanstvenih i stručnih radova. Autor je i koautor deset knjiga iz oblasti psihijatrije.